Na de beslissing van de veiligheidsraad dat trainen onder begeleiding met max. 20 personen opnieuw kon, zijn we druk bezig geweest met het uitwerken van een plan. 
De veiligsheidscel van Stad Dendermonde heeft ons ondertussen groen licht gegeven! Vanaf maandag 25 mei 2020 worden de trainingen eindelijk hervat...uiteraard met de nodige maatregelen. Welke maatregelen die er zijn, kunnen jullie lezen hieronder:

Regels voor ouders

Regels voor spelers

Trainingsschema vanaf 25 mei 2020 tot ongeveer eind juni:

Maandag U12 18u30 - 20u
Dinsdag U14 18u30 - 20u
Woensdag U16 18u30 - 20u
Donderdag U19 18u30 - 20u
Vrijdag U10 18u30 - 19u45
Vrijdag Seniors 20u15 - 21u45

De veiligheidsraad laat nog niet toe om U6, U8 en G-korfballers mee op te nemen in het trainingsschema. Indien dit na 8 juni toch opnieuw mogelijk zou zijn, zullen wij dit verder uitwerken binnen de club om ook hen nog traingsmogelijkheden te bieden. 

Het bestuursorgaan

Donderdag 30 april 2020 was onze club te gast bij de Shout Out op Radio NRJ. Marijke Dierick, Ankya Vermeiren en Maxine Van Damme kwamen aan het woord. Wil je horen wat zij te vertellen hadden over onze club en de gevolgen van de coronacrisis voor onze mooie sport en club, beluister dan zeker deze radiofragmenten!

   

14/10/2019

Een welgemeende dank je wel aan de Walvissers van Oudegem voor de financiële ondersteuning van onze G-korfbalploeg! 

 

 

 

Zondag 22 september werd de grootste appeltaart ooit gebakken in Dendermonde. Bakkerij Van Malderen - Samson en Korfbalclub Appels sloegen hiervoor de handen in elkaar. 

Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Korfbal is een sport voor iedereen en voor elke leeftijd!

 

Een korfbalploeg bestaat uit acht spelers, waarvan vier jongens en vier meisjes. Korfbal is de enige gemengde balsport in de

wereld! Deze niet-agressieve sport is uitermate geschikt als schoolsport aangezien jongens en meisjes kunnen samenspelen in dezelfde

ploeg. Jongens en meisjes bouwen samen een spel op en spelen samen in een team.

 

De jongens dienen dus rekening te houden met de meisjes en omgekeerd. Niet alleen organisatorisch maar ook pedagogisch is het

gemengde karakter zeer belangrijk. Het gemengd samenspel is perfect mogelijk, aangezien meisjes nooit hun krachten meten met

jongens of omgekeerd. Iedereen heeft immers een persoonlijke tegenstander van dezelfde sekse. Ze spelen dus niet tegen, maar naast elkaar, in een opstelling van twee dames en twee heren per vak en per ploeg. De beide seksen moeten elkaar aanvullen tijdens het korfbalspel.

Binnenkort
Volgende wedstrijden
Birthdays
27/05
Ziya Gargili
28/05
Quinten De Wolf
Met dank aan
Steun onze club!

Logo respect

© 2019, website powered by Twizzit.com