18/10/2023

Dinsdag 22 maart 2022 werden we met een delegatie van ons bestuur samen met de burgemeester verwacht bij de gouverneur waar we de officiële oorkonde van Zijne Koninklijke Hoogheid, Koning Filip, zouden ontvangen. 

Van bij de start van de feestelijheden was het duidelijk dat de gouverneur haar medewerkers heel wat opzoekwerk had laten doen zodat ze leuke anekdotes en verhalen kon aanhalen bij het afroepen van de Koninklijke verenigingen. 
Elke jubilerende vereniging werd uitgebreid voorgesteld met een leuk overzicht van geschiedenis, heden en toekomst, maar ook enkele speciale verwezenlijkingen en titels werden vernoemd. Toen het over onze club ging kreeg ook Marijke een speciale vermelding omwille van haar inzet gedurende vele jaren voor de club. 
Ook de burgemeester van Dendermonde kreeg een speciale vermelding, maar dan wel dat hij met zijn stadsbestuur zeer dringend moet investeren in kunstgrasterreinen zodat we klaar zijn voor de volgende 50 jaar...

Nu we deze oorkonde in ontvangst hebben, mogen we ons officieel 'Royal Appels Korfbal' VZW noemen. 

Na de plenaire viering volgde de audiëntie en de fotoshoot waarbij we ruim de tijd kregen om nog een babbeltje te doen met de gouverneur.

Het was uiteraard een fijne ervaring, maar wel een ervaring die we nooit zullen vergeten. 

En nu samen op naar onze 75ste verjaardag!

  

Meer foto's via Lees meer...

De Appels Korfbalclub heeft voortaan een nieuw logo. Dat werd ontworpen om de vijftigste verjaardag van de club in de kijker te zetten. De onthulling gebeurde tijdens de jaarlijkse clubdag.

Yves Verschraegen en winnaars van de ontwerpwedstrijd Marijke Dierick en Cis Golinvaux stellen het nieuwe logo voor.

 

Nederlandse toptrainer Leon Simmons (rechts) had heel wat tips en tricks mee.

 

Nog betere jeugdtrainingen kunnen aanbieden. Dat is het opzet van de Appelse Korfbalclub om de Nederlandse toptrainer Leon Simmons bij hen uit te nodigen. Hij gaf er een uitgebreide workshop. 

Het volledige artikel vanuit HLN kan je lezen via volgende link: https://www.hln.be/dendermonde/nederlandse-toptrainer-maakt-van-jeugdtrainers-appels-korfbal-nog-betere-lesgevers-meerwaarde-voor-de-club~a4879140/?utm_source=email&utm_medium=sendafriend&utm_campaign=socialsharing_web

15/03/2021

Bij ons kan je terecht met je UiTPAS, ook met kansentarief. Deze kaart is er voor iedereen die deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten. Met je UiTPAS kan je punten sparen en ze omruilen voor een korting, cadeau of een ander voordeel. Voor meer info, bezoek de website: www.uitpas.be

’t Is weer hét moment om aan Appels Korfbalclub te denken, want ze hebben het verdomme keihard nodig. De Black Friday-gekte is al helemaal losgebarsten dus ga maar loco in je aankopen en vergeet vooral Appels Korfbalclub niet te steunen via Trooper.

 

Bij Coolblue en Bol.com zijn ze er vandaag al aan begonnen! Bol.com zet elke dag een andere categorie in de kijker en bij Coolblue gaan ze meteen voor de strafste deals van bij het begin. Maar let op: op = op, dus ‘t leven is dus aan de rappe.

 

Maar ook andere Troopershops zijn al op de Black Friday-trein gesprongen. Wij hebben alle kortingen op 1 pagina verzameld, dat bespaart jou alvast wat tijd, hé. En we hebben onze tenen uitgekuist want we houden die pagina constant up to date, begot!

 

 

 

Appels Korfbalclub steunen én een koopje doen, ik kan dat!

logo

Afgelopen maandag mocht ik in aanwezigheid van de pers, de G-trainers, de zo goed als de voltallige G-ploeg, Vanessa, Rudy en Marijke een cheque van maar liefst €750 ontvangen van de toneelafdeling van KWB Appels.

Het doet mij als kersverse voorzitter heel veel plezier om te merken dat onze G afdeling niet vergeten wordt en dat er meer en meer initiatieven worden genomen door externe partners om door middel van dergelijke schenkingen en giften de G-sport in het algemeen te ondersteunen. 
Ik heb de toneelafdeling en de G'kes beloofd dat we snel werk zullen maken van bijkomend en gespecialiseerd materiaal.

Ik hoef jullie niet uit te leggen dat training geven aan onze G-korfballers niet altijd evident is, dat er zeer veel en constant rekening moet gehouden worden met de zeer diverse achtergrond en problematiek van de G-korfballer en dat daarbij alle hulp meer dan welkom is.

In vele gevallen hebben zij niet alleen aangepast materiaal nodig maar verdienen zij ook een volwaardige uitrusting en de ondersteuning die onze reguliere ploegen krijgen. Dankzij giften als deze van het toneelgezelschap van KWB Appels kunnen wij als club iets meer doen en brengen wij deze bloeiende ploeg nog eens extra onder de aandacht.

Wie onze G'kes aan het werk wil zien, is elke maandag welkom in de sporthal vanaf 19u30.

Chantal, Yoni en Laurens en de G'kes zijn trouwens nog op zoek naar versterking om die uitbundige groep van 16 korfballers te ondersteunen. Spreek Chantal gerust aan als je meer info wilt.

Met sportieve groet

Yves

Lees ook volgend artikel op HLN.be: https://www.hln.be/in-de-buurt/dendermonde/mooie-cheque-voor-g-korfbal-dankzij-kwb-toneel~a73ab548/

Donderdag 30 april 2020 was onze club te gast bij de Shout Out op Radio NRJ. Marijke Dierick, Ankya Vermeiren en Maxine Van Damme kwamen aan het woord. Wil je horen wat zij te vertellen hadden over onze club en de gevolgen van de coronacrisis voor onze mooie sport en club, beluister dan zeker deze radiofragmenten!

   

14/10/2019

Een welgemeende dank je wel aan de Walvissers van Oudegem voor de financiële ondersteuning van onze G-korfbalploeg! 

 

 

 

Binnenkort
Volgende wedstrijden
Birthdays
24/07
Lobke De Schryver
28/07
Nand Temmerman
Uitpas

Met dank aan
Steun onze club!

Logo respect

Sport Vlaanderen

© 2019, website powered by Twizzit.com