15/02/2021

Beste sporters,
Beste Ouders,

Vorige week stelden we een sterke stijging vast van het aantal coronabesmettingen bij kinderen uit het basisonderwijs. Hierdoor nam de stad in overleg met artsen en Eerstelijnszone Dender een aantal extra maatregelen. Zo zijn onder meer alle Dendermondse basisscholen overgeschakeld op code rood en moesten alle verenigingen en clubs hun fysieke activiteiten verplicht stopzetten voor min 13-jarigen tot en met vrijdag 12 februari. 

Dankzij nauwgezette opvolging en een kordate aanpak hebben we een verdere stijging van het aantal coronabesmettingen bij kinderen uit het basisonderwijs kunnen voorkomen. Door deze indijking hebben we opnieuw meer grip op de cijfers en zien we deze opnieuw gunstig evolueren.  

Vanaf zaterdag 13 februari mogen verenigingen en clubs - met respect voor de coronamaatregelen - opnieuw fysieke activiteiten aanbieden voor kinderen uit het basisonderwijs. We geven hieronder beknopt mee wat dit concreet betekent voor clubs en verenigingen.

Voor min 13-jarigen

 • Min 13-jarigen beperken zich tot één activiteit.  
 • Deze activiteit kan binnen en/of buiten plaatsvinden. 
 • De groepen bestaan uit maximaal tien kinderen, exclusief begeleider(s).  
 • Kinderen moeten altijd in dezelfde groep zitten. 
 • Voor sportactiviteiten spreken we hier van kinderen geboren in 2008 of later. 

Voor kinderen vanaf 13 jaar: 

 • Kinderen vanaf 13 jaar beperken zich ook tot één activiteit. 
 • Deze activiteit kan enkel buiten plaatsvinden. 
 • Activiteiten gaan door met maximaal tien kinderen of jongeren, exclusief begeleider(s).  
 • Ook hier is het belangrijk dat jongeren steeds in dezelfde groep zitten. 
 • Voor sportactiviteiten spreken we hier van kinderen geboren in 2002 tot en met 2007. 

Kinderen moeten zich beperken tot één activiteit per week, om fysieke contacten tussen wisselende groepen van kinderen maximaal te beperken. Daarnaast wordt het sterk aangeraden om de hobby’s effectief te beperken tot één activiteit per kind of jongere. We hebben er alle vertrouwen in dat onze clubs en verenigingen dit strikt aanhouden. Het is in deze periode absoluut essentieel om besmettingen over groepen heen te beperken. Recente voorbeelden met besmettingen in Dendermondse scholen tonen aan dat het risico op besmetting en overdracht ook bij jonge leeftijdscategorieën zeer reëel is. Wisselende hobby’s zijn op dit moment absoluut geen goed idee.  

We rekenen op de verantwoordelijkheid van de clubs en verenigingen om zich te organiseren met respect voor de coronamaatregelen. We geven bijkomend het advies om zoveel mogelijk activiteiten digitaal te laten plaatsvinden. Meer info over de maatregelen en links naar de sectorprotocollen: https://www.info-coronavirus.be/nl/

Een warme oproep naar ouders 

 • Merk je bij je kind ziektesymptomen op? Breng je kind dan niet naar het IBO, de jeugdvereniging, de sportclub … en neem onmiddellijk contact op met de huisarts.  
 • Is je kind in quarantaine geplaatst? Dan zijn ook vrijetijdsactiviteiten en hobby’s niet toegelaten ook niet door andere leden uit het getroffen gezin. Dat betekent dat je zoon/dochter niet naar het voetbal, de korfbal, de chiro, de scouts … mag.  

We vragen ook clubs en jeugdverenigingen om hier mee verantwoordelijkheid in op te nemen door deze kinderen niet toe te laten en extra oog te hebben voor ziektesymptomen. 

Trainingsschema

U6  en U8 blijven tot einde februari trainen in sporthal Oudegem van 18u tot 19u. Volgende week is voorlopig slechts 1/3de zaal beschikbaar, dus voor 1 bubbel waardoor enkel U8 zal trainen.

Er werd een aanvraag gedaan voor een volledige zaal maar er is nog geen antwoord.

 

Dinsdag van 18u30 tot 19u30: U14 (2 bubbels) ***

Dinsdag van 19u30 tot 20u30 (of later): U16*+** + U19*

Woensdag van 18u00 tot 19u00: U10 (1 bubbel)**

Woensdag van 19u00 tot 20u00: U12 (2 bubbels)

Donderdag van 19u00 tot 20u00: U14

Vrijdag van 18u00 tot 19u00: U10

Vrijdag van 19u00 tot 20u00: U12 

Vrijdag van 20u00 tot 21u00 (of later): U16* + U19

 

U16: indien meer dan 10 kids aanwezig, teveel doorschuiven naar U19.

** de bubbels bestaan uit max. 10 kinderen + begeleider(s)

***De U14 ontsmetten het materiaal na de training van dinsdag.

De trainers vullen de aanwezigheidslijsten vóór elke training in.

 

’t Is weer hét moment om aan Appels Korfbalclub te denken, want ze hebben het verdomme keihard nodig. De Black Friday-gekte is al helemaal losgebarsten dus ga maar loco in je aankopen en vergeet vooral Appels Korfbalclub niet te steunen via Trooper.

 

Bij Coolblue en Bol.com zijn ze er vandaag al aan begonnen! Bol.com zet elke dag een andere categorie in de kijker en bij Coolblue gaan ze meteen voor de strafste deals van bij het begin. Maar let op: op = op, dus ‘t leven is dus aan de rappe.

 

Maar ook andere Troopershops zijn al op de Black Friday-trein gesprongen. Wij hebben alle kortingen op 1 pagina verzameld, dat bespaart jou alvast wat tijd, hé. En we hebben onze tenen uitgekuist want we houden die pagina constant up to date, begot!

 

 

 

Appels Korfbalclub steunen én een koopje doen, ik kan dat!

logo

Afgelopen maandag mocht ik in aanwezigheid van de pers, de G-trainers, de zo goed als de voltallige G-ploeg, Vanessa, Rudy en Marijke een cheque van maar liefst €750 ontvangen van de toneelafdeling van KWB Appels.

Het doet mij als kersverse voorzitter heel veel plezier om te merken dat onze G afdeling niet vergeten wordt en dat er meer en meer initiatieven worden genomen door externe partners om door middel van dergelijke schenkingen en giften de G-sport in het algemeen te ondersteunen. 
Ik heb de toneelafdeling en de G'kes beloofd dat we snel werk zullen maken van bijkomend en gespecialiseerd materiaal.

Ik hoef jullie niet uit te leggen dat training geven aan onze G-korfballers niet altijd evident is, dat er zeer veel en constant rekening moet gehouden worden met de zeer diverse achtergrond en problematiek van de G-korfballer en dat daarbij alle hulp meer dan welkom is.

In vele gevallen hebben zij niet alleen aangepast materiaal nodig maar verdienen zij ook een volwaardige uitrusting en de ondersteuning die onze reguliere ploegen krijgen. Dankzij giften als deze van het toneelgezelschap van KWB Appels kunnen wij als club iets meer doen en brengen wij deze bloeiende ploeg nog eens extra onder de aandacht.

Wie onze G'kes aan het werk wil zien, is elke maandag welkom in de sporthal vanaf 19u30.

Chantal, Yoni en Laurens en de G'kes zijn trouwens nog op zoek naar versterking om die uitbundige groep van 16 korfballers te ondersteunen. Spreek Chantal gerust aan als je meer info wilt.

Met sportieve groet

Yves

Lees ook volgend artikel op HLN.be: https://www.hln.be/in-de-buurt/dendermonde/mooie-cheque-voor-g-korfbal-dankzij-kwb-toneel~a73ab548/

Donderdag 30 april 2020 was onze club te gast bij de Shout Out op Radio NRJ. Marijke Dierick, Ankya Vermeiren en Maxine Van Damme kwamen aan het woord. Wil je horen wat zij te vertellen hadden over onze club en de gevolgen van de coronacrisis voor onze mooie sport en club, beluister dan zeker deze radiofragmenten!

   

14/10/2019

Een welgemeende dank je wel aan de Walvissers van Oudegem voor de financiële ondersteuning van onze G-korfbalploeg! 

 

 

 

Zondag 22 september werd de grootste appeltaart ooit gebakken in Dendermonde. Bakkerij Van Malderen - Samson en Korfbalclub Appels sloegen hiervoor de handen in elkaar. 

Benieuwd? Lees dan zeker verder!

Korfbal is een sport voor iedereen en voor elke leeftijd!

 

Een korfbalploeg bestaat uit acht spelers, waarvan vier jongens en vier meisjes. Korfbal is de enige gemengde balsport in de

wereld! Deze niet-agressieve sport is uitermate geschikt als schoolsport aangezien jongens en meisjes kunnen samenspelen in dezelfde

ploeg. Jongens en meisjes bouwen samen een spel op en spelen samen in een team.

 

De jongens dienen dus rekening te houden met de meisjes en omgekeerd. Niet alleen organisatorisch maar ook pedagogisch is het

gemengde karakter zeer belangrijk. Het gemengd samenspel is perfect mogelijk, aangezien meisjes nooit hun krachten meten met

jongens of omgekeerd. Iedereen heeft immers een persoonlijke tegenstander van dezelfde sekse. Ze spelen dus niet tegen, maar naast elkaar, in een opstelling van twee dames en twee heren per vak en per ploeg. De beide seksen moeten elkaar aanvullen tijdens het korfbalspel.

Binnenkort
Volgende wedstrijden
Birthdays
Met dank aan
Steun onze club!

Logo respect

Sport Vlaanderen

© 2019, website powered by Twizzit.com