Vanaf zaterdag 27 maart 2021 werden er opnieuw enkele wijzigingen doorgevoerd in de maatregelen voor de sportsector. De veiligheidscel van Dendermonde volgt de richtlijnen van Sport Vlaanderen

Klik op 'lees meer' voor verdere info!

Kinderen tot 13 jaar (geboren in 2008 en later):

• Bij voorkeur sport je outdoor.
  • Outdoor en indoor trainen met contact is toegestaan. Indoor en outdoor kan dit in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum aantal personen.
  • Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub …) zijn niet toegestaan.
  • We adviseren om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.
  • De kinderen tot 13 jaar mogen bij sporttrainingen vergezeld worden door één persoon van hetzelfde huishouden.

Jongeren vanaf 13 jaar tot en met 18 jaar (geboren in 2007-2002):

• Indoor sport is niet toegestaan (behalve in zwembaden).
  • Outdoor, en in zwembaden, is trainen met contact toegestaan, in een groep van maximum 10 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 10 personen. Contact is toegestaan voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport.
  • Publiek/ouders zijn niet toegestaan.

Personen vanaf 19 jaar (°2001 of vroeger):

• Outdoor trainen of outdoor sportlessen volgen met maximum 4 personen (sportbegeleider inbegrepen) en mét 1,5 m afstand zijn toegestaan.
  • Publiek is niet toegestaan.

Maximumcapaciteit

Voor de duidelijkheid geven we mee wat de densiteitsregel van 30m² per persoon in de praktijk betekent en wat de maximale capaciteit per sportruimte is:

• Voetbalterreinen, rugbyterrein, korfbalveld: 5 groepen van 10 sporters OF 5 groepen van 4 sporters bij +18-jarigen, begeleiders inbegrepen

SPORTKAMPEN tijdens de paasvakantie

Sportkampen voor kinderen tot 13 jaar (°2008) kunnen doorgaan onder volgende voorwaarden:

• Groepen van max. 10 personen (exclusief begeleiders)
  • Bij voorkeur outdoor sportactiviteiten, indoor mogelijk indien noodzakelijk en volgens de richtlijnen in het protocol voor sportkampen.
  • Kinderen hoeven geen afstand te bewaren en geen mondmasker te dragen.
  • Begeleiding draagt mondmaskers.
  • Geen andere hobby in de week waarin men een sportkamp volgt.
  • Meerdaags aanbod: groepen blijven dezelfde tijdens aanbod.
  • Indoor lunchen is mogelijk, kleedkamergebruik is toegestaan.
  • Overnachtingen zijn niet mogelijk.

KLEEDKAMERS EN DOUCHES

• Kleedkamers en douches blijven gesloten, behalve bij sportkampen en in het zwembad.

Deze maatregelen gelden vanaf zaterdag 27 maart en dit tot nader order.

We blijven alle evoluties nauwgezet volgen en communiceren van zodra er nieuwe afspraken zijn.

Dankjewel aan iedereen om dit na te leven en #blijfsporten!