Beste sporters,
Beste Ouders,

Vorige week stelden we een sterke stijging vast van het aantal coronabesmettingen bij kinderen uit het basisonderwijs. Hierdoor nam de stad in overleg met artsen en Eerstelijnszone Dender een aantal extra maatregelen. Zo zijn onder meer alle Dendermondse basisscholen overgeschakeld op code rood en moesten alle verenigingen en clubs hun fysieke activiteiten verplicht stopzetten voor min 13-jarigen tot en met vrijdag 12 februari. 

Dankzij nauwgezette opvolging en een kordate aanpak hebben we een verdere stijging van het aantal coronabesmettingen bij kinderen uit het basisonderwijs kunnen voorkomen. Door deze indijking hebben we opnieuw meer grip op de cijfers en zien we deze opnieuw gunstig evolueren.  

Vanaf zaterdag 13 februari mogen verenigingen en clubs - met respect voor de coronamaatregelen - opnieuw fysieke activiteiten aanbieden voor kinderen uit het basisonderwijs. We geven hieronder beknopt mee wat dit concreet betekent voor clubs en verenigingen.

Voor min 13-jarigen

 • Min 13-jarigen beperken zich tot één activiteit.  
 • Deze activiteit kan binnen en/of buiten plaatsvinden. 
 • De groepen bestaan uit maximaal tien kinderen, exclusief begeleider(s).  
 • Kinderen moeten altijd in dezelfde groep zitten. 
 • Voor sportactiviteiten spreken we hier van kinderen geboren in 2008 of later. 

Voor kinderen vanaf 13 jaar: 

 • Kinderen vanaf 13 jaar beperken zich ook tot één activiteit. 
 • Deze activiteit kan enkel buiten plaatsvinden. 
 • Activiteiten gaan door met maximaal tien kinderen of jongeren, exclusief begeleider(s).  
 • Ook hier is het belangrijk dat jongeren steeds in dezelfde groep zitten. 
 • Voor sportactiviteiten spreken we hier van kinderen geboren in 2002 tot en met 2007. 

Kinderen moeten zich beperken tot één activiteit per week, om fysieke contacten tussen wisselende groepen van kinderen maximaal te beperken. Daarnaast wordt het sterk aangeraden om de hobby’s effectief te beperken tot één activiteit per kind of jongere. We hebben er alle vertrouwen in dat onze clubs en verenigingen dit strikt aanhouden. Het is in deze periode absoluut essentieel om besmettingen over groepen heen te beperken. Recente voorbeelden met besmettingen in Dendermondse scholen tonen aan dat het risico op besmetting en overdracht ook bij jonge leeftijdscategorieën zeer reëel is. Wisselende hobby’s zijn op dit moment absoluut geen goed idee.  

We rekenen op de verantwoordelijkheid van de clubs en verenigingen om zich te organiseren met respect voor de coronamaatregelen. We geven bijkomend het advies om zoveel mogelijk activiteiten digitaal te laten plaatsvinden. Meer info over de maatregelen en links naar de sectorprotocollen: https://www.info-coronavirus.be/nl/

Een warme oproep naar ouders 

 • Merk je bij je kind ziektesymptomen op? Breng je kind dan niet naar het IBO, de jeugdvereniging, de sportclub … en neem onmiddellijk contact op met de huisarts.  
 • Is je kind in quarantaine geplaatst? Dan zijn ook vrijetijdsactiviteiten en hobby’s niet toegelaten ook niet door andere leden uit het getroffen gezin. Dat betekent dat je zoon/dochter niet naar het voetbal, de korfbal, de chiro, de scouts … mag.  

We vragen ook clubs en jeugdverenigingen om hier mee verantwoordelijkheid in op te nemen door deze kinderen niet toe te laten en extra oog te hebben voor ziektesymptomen. 

Trainingsschema

U6  en U8 blijven tot einde februari trainen in sporthal Oudegem van 18u tot 19u. Volgende week is voorlopig slechts 1/3de zaal beschikbaar, dus voor 1 bubbel waardoor enkel U8 zal trainen.

Er werd een aanvraag gedaan voor een volledige zaal maar er is nog geen antwoord.

 

Dinsdag van 18u30 tot 19u30: U14 (2 bubbels) ***

Dinsdag van 19u30 tot 20u30 (of later): U16*+** + U19*

Woensdag van 18u00 tot 19u00: U10 (1 bubbel)**

Woensdag van 19u00 tot 20u00: U12 (2 bubbels)

Donderdag van 19u00 tot 20u00: U14

Vrijdag van 18u00 tot 19u00: U10

Vrijdag van 19u00 tot 20u00: U12 

Vrijdag van 20u00 tot 21u00 (of later): U16* + U19

 

U16: indien meer dan 10 kids aanwezig, teveel doorschuiven naar U19.

** de bubbels bestaan uit max. 10 kinderen + begeleider(s)

***De U14 ontsmetten het materiaal na de training van dinsdag.

De trainers vullen de aanwezigheidslijsten vóór elke training in.