Beste ouders,

We kregen groen licht van de stad om terug trainingen te organiseren voor onze sporters tot en met 12 jaar en dit zowel binnen als buiten.

Rudy is dan ook onmiddellijk begonnen met het contacteren van de betrokken trainers en heeft samen met hen een planning opgesteld die zal gelden tot en met nieuwjaar. Ik heb begrepen dat de trainers de respectievelijke ploegen al gecontacteerd hebben maar hieronder vind je alvast nog een overzicht van de trainingen.

U6 en U8 trainen van 18 uur tot 19 uur op vrijdag

U10 traint op woensdag van 18u30 tot 19u30 en op vrijdag van 19 uur tot 20 uur.

U12 zal op woensdag trainen van 18u30 tot 19u45 en op vrijdag van 19 uur tot 20 uur.

Alle voornoemde trainingen gaan door in de sporthal van Appels. Zorg dus voor aangepast schoeisel.

Kleedkamers en douches mogen nog steeds niet gebruikt worden, kom dus in trainingskleren naar de training.

Ouders worden niet toegelaten in de sporthal en niet op tribunes. Ook de cafetaria is nog niet open. Ouders die hun kinderen begeleiden tot in de zaal dragen steeds een mondmasker. Iedereen ontsmet zijn/haar handen voor ze de zaal betreden.

De stad verplicht de trainers om ook tijdens de training een mondmasker te dragen. Alle aanwezigen moeten geregistreerd worden op een lijst die 14 dagen wordt bijgehouden.

De gouden regel is nog altijd: ik voel me goed, ik ben gezond = ik kom trainen,

ZIEK of ziekteverschijnselen (hoesten, koorts ...) = thuisblijven.

Sporten in coronatijd afspraken vanaf maandag 30 november

Vanaf maandag 30 november kunnen we in Dendermonde de maatregelen voor sport versoepelen voor kinderen tot en met 12 jaar (geboren 2008 en later).
We blijven wel rekenen op de verantwoordelijkheidszin van elke sporter en van elke sportclub om deze maatregelen correct op te volgen. Enkel zo kunnen we de veiligheid van de sporters maximaal garanderen en de coronacijfers verder laten dalen.
We verwachten dat de clubs duidelijk communiceren naar hun leden, ouders, toeschouwers ...
Deze maatregelen gelden vanaf maandag 30 november en dit tot nader order. We blijven alle evoluties nauwgezet volgen en communiceren van zodra er nieuwe afspraken zijn.
Communiceer duidelijk naar sporters en ouders:
ik voel me goed, ik ben gezond = ik kom trainen
ZIEK of ziekteverschijnselen (hoesten, koorts ...) = thuisblijven.
SPORTERS: ENKEL voor kinderen tot en met 12 jaar (GEBOREN IN 2008 en LATER):
• Enkel sporters in georganiseerd verband (club, school (lessen L.O.), vereniging ...) zijn toegelaten in de sporthallen, gemeentescholen, stadslokalen en buitensportinfrastructuur. Individuele sporters zijn niet toegelaten.
• Alle sporten kunnen in principe opnieuw doorgaan en zowel trainingen als wedstrijden zijn toegelaten (voor zover de sportfederatie de competitie toelaat en organiseert).
• Ook lessen L.O. van de lagere scholen kunnen opnieuw doorgaan in onze sportinfrastructuur.
• De capaciteit van de sporthallen blijft beperkt, ook voor de jeugd. In sporthal Sint-Gillis zijn
max. 60 sporters toegelaten. Voor de sporthallen in Oudegem, Appels en Grembergen zijn dat er
max. 50.
• Respecteer de looprichting.
• Trainers dragen altijd een mondmasker.
PUBLIEK EN OUDERS:
• Bij trainingen: Blijf niet rondhangen rond de sporthal of sportsite. Beperk je bezoek tot het
brengen of afhalen van je kind en draag een mondmasker.
• Bij wedstrijden voor deelnemers tot en met 12 jaar: deze wedstrijden mogen enkel worden
bijgewoond door één lid van het huishouden van de deelnemers.
KLEEDKAMERS EN DOUCHES
• Kleedkamers en douches zijn niet toegankelijk.
• Er zal voor de buitensporters 1 toilet open zijn (Sint-Gillis).
REGISTRATIEPLICHT
Er geldt een registratieplicht voor deelnemers aan sportlessen/-trainingen en -wedstrijden.
Dankjewel aan iedereen om dit na te leven en #blijfsporten!