Voor de duidelijkheid herhalen we graag de maatregelen die van kracht zijn binnen onze club.

- Bij aankomst op onze club moet iedereen geregistreerd worden. Dat kan via de QR code of op papier.

- Iedereen ontsmet zijn/haar handen.

- Indien je niet neerzit draag je je mondmasker. Als je je verplaatst (zowel op het terrein als in het clubhuis) draag je je mondmasker.

- Als je niet traint of speelt draag je je mondmasker!!

- Vanaf maandag 19/10 zal ons clubhuis verplicht gesloten zijn voor 4 weken.

- Moet je getest worden door direct of indirect contact met een mogelijks besmet persoon of omdat je zelf symptomen vertoont dan verwittig je altijd de corona-coördinator van de club. Dit kan via yvesverschraegen@korfbalclubappels.be of via 0485/89.21.11

- Van zodra je je resultaat kent, worden wij ook graag op de hoogte gebracht.

- Sportwedstrijden: maximum 200 toeschouwers (professioneel) of enkel met leden van hetzelfde huishouden (voor amateursporters).

- Kantines en drankgelegenheden worden gesloten.

- Enkel sporters in georganiseerd verband (club, school, vereniging …) zijn toegelaten in de sporthallen, gemeentescholen en stadslokalen. Individuele sporters zijn niet toegelaten.

- Indoor kan enkel contactloos gesport worden. Alle sporten kunnen in principe blijven doorgaan, op voorwaarde dat er geen oefen- of wedstrijdvormen worden gegeven waarbij de veilige afstand van 1,5 meter niet altijd kan worden gegarandeerd.

- Wedstrijden waarbij de veilige afstand van 1,5 meter tussen de sporters niet kan worden gegarandeerd mogen niet doorgaan. Wedstrijden die deze afstand tussen de deelnemers wel kunnen waarborgen kunnen doorgaan.

- Deze beperkingen gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor hen kunnen alle wedstrijden en trainingen/sportlessen gewoon doorgaan, ook met onderling contact.

- De capaciteit van de sporthallen blijft beperkt. In sporthal Appels zijn dat er max. 50 in de zaal. Op de tribune is maar plaats voor max. 20 personen.

- Draag altijd een mondmasker in de sporthallen. Enkel tijdens het sporten moet dit niet.

- Publiek:

Enkel bij officiële wedstrijden/competities is publiek toegelaten (niet bij trainingen), op voorwaarde dat de voorzorgsmaatregelen worden gerespecteerd: draag altijd een mondmasker, houd 1,5 meter afstand en ontsmet je handen bij het betreden van de sporthal.

Door de afstandsregels is de capaciteit van de sporthallen beperkt: Sporthal Appels: max. 20 personen voor de volledige zaal (niet per zaaldeel). Voor onze club betekent dat dat we maximum 10 ouders zullen toelaten op de tribune om de tegenpartij ook de kans te geven om supporters mee te brengen.

De clubs zijn verantwoordelijk voor het vooraf ontsmetten van banken/zitplaatsen voor het publiek. We raden de clubs aan om een steward te voorzien om de toeschouwers hun plaatsen aan te wijzen. Tijdens de wedstrijden blijft iedereen op de aangewezen plaats zitten/staan. Bij het verlaten van de zaal zorgen de toeschouwers dat ze voldoende afstand houden.

- Tijdens trainingen zijn ouders/bezoekers niet toegelaten in de sporthal. Ook de cafetaria zal de komende 4 weken gesloten zijn.